Застосування етилену

Застосування етилену

Етилен (етен, С2Н4) пришвидшує дозрівання плодів.

У нестиглих плодах утворюється газ етилен, який робить покривні тканини більш проникними для повітря. Підвищення вмісту кисню активізує окисно-відновні процеси, які є обов’язковою умовою для дозрівання.
В природних умовах етилену утворюється дуже мало, тому процес проходить повільно.

Якщо нестиглі плоди зірвати і помістити в спеціальну камеру, заповнену етиленом, то вони дозріють швидше. При цьому смакові і поживні властивості їх не зміняться.

Наприклад, коли вміст етилену в повітрі 0,3%, помідори, дині і лимони дозрівають за 6-7 днів. В звичайних умовах на це потрібно 3-4 тижні.

Застосування етилену